m0rpheus scrie:
Deci .. (stiu stiu nu se incepe cu DECI o propozitie) dar totusi .. in timpul rodajului care e turatia optima de schimbare a vitezei si cati kilometri trebuie sa il faci ?
Si inca ceva .. am tot citit pe forum dar nu m-am lamurit ca parerile sunt impartite .. Care e cea mai buna benzina care poate fi pusa si de la ce benzinarie .. ca nu am chef sa am probleme cu ea de la inceput ..
Daca vrei sa te iei dupa recomandarile producatorului, nu e bine sa treci in primii 1500 km de 3500 rpm excesiv, dar depinde de cum stii sa dai in masina si oricum e bine sa o menajezi cat de cat in primii 1000-1500 km.
Cat despre benzina, parerea mea...OMV 100
@Shadow: O sa o menajez .. ms de raspuns .. oricum nu fac curse cu ea si o sa am grija .. acum alta intrebare adresata tie ca am avzut ca ai schimbat si Hu-ul .. am citit aici pe forum ca pierzi comenzile de pe volan doar pt Radio .. adica u inca mai poti schimba melodiile la cd-player ? .. sau am inteles eu gresit ? .. si daca imi poti spune cam cat te-a ajuns tot ce ai pus la sistemul audio .. Ms anticipat
Si alta intrebare .. cam cate plinuri faceti lunar (asta insemnand plecat dimineatza la servici, venit acasa si plimbare seara) ..
A da si inca ceva .. ce naiba inseamna 5P ala de la modelul masinii ?? ca nimeni nu a stiut sa imi spuna
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti. All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Daca schimbi HU pierzi comenzile de pe volan si butonul de MENU de pe cas orig (adica nu mai poti sa setezi in ce grade ai temp, ceasul....dar oricum nu umbli la ele aproape niciodata, decat ceasul de 2 ori pe an), comenzile ti le poti repune cu ajutorul unei interfete care costa ~100E.
Deocamdata nu am mari modificari asupra sis audio doar HU pe care am dat vreo 15 mil si wooferul+ amplif care a fost vreo 10.
Oricum, iti spun cu mana pe inima, MERITA sa-ti schimbi HU, diferenta este f vizibila.
@Shadow: Spune-mi si mie o chestie .. HU-ul ce implica? .. doar cd-playerul ? .. sau mai multe chestii ca sincer nu stiu .. am crezut initial ca e doar cd-playeru-ul dar daca ai zis ca ai dat 15 milioane pe el nu cred ca e doar atat .. si daca imi poti raspunde si mie la intrebarea anterioara .. cate plinuri faci pe luna (dimineata plecat la servici, intors si plimbari seara .. aproStimativ )
P75-BT are cam orice ai vrea de la un MP3 player, inclusiv un car kit inclus prin Bluetooth compatibil cu 90% din telefoanele de pe piata.
Eu fac cam 2 plinuri pe luna, daca nu plec pe nicaieri in afara orasului, dar eu am Hdi.
Aha .. nice .. chiar are tot ce trebuie .. ms pt informatii si sper ca nu sunt "stresant" dar nu mai am rabdare si vreau sa aflu tooot ) .. si ca sa fiu chinuit si mai mult .. in locul unde muncesc cand ies pe balcon la o tigara vad in parcarea din fatza C4 zilnic (CLAR trb sa ma las de fumat sa nu mai sufar ) ..
omv100 e cel mai bun si des folosit, din cate am vazut...
sub nici o forma benzine afisate la pompa cu "95"
super misto arata berlina pe negru. am mai vazut parca una in drumurile mele...majoritatea sunt argintii (yuck)
Ai dreptate T.rac3Er in privinta culorii .. ms .. am vrut sa nu imi iau gri ca mai toata lumea are culoarea asta in diferite nuante .. si negrul se impune altfel .. albul ar fi fost alternativa dar nu aveau .. si alte culori frumoase nu aveau .. (rosu imi place la nebunie dar era prea inchisa nuanta) .. anyway mie imi place
T.rac3Er scrie:omv100 e cel mai bun si des folosit, din cate am vazut...
sub nici o forma benzine afisate la pompa cu "95"...
omv 95 e cel mai bun !
cu 100 iti va consuma un pic mai mult ...si nu simt nimic deosebit ca si calitate....doar pretul difera !!!
cu rodaju'... plimba-te pe toata plaja de turatii.
Toata chestia e sa nu o bruschezi..adica sa ajungi la 5k-6k ca apoi sa franezi brusc.
atat c4-ul , cat si civicu' se comporta exemplar.
LE : c4-ul...cat timp a fost in viata
ex: '07 Civic 5D, 1.8 M/T Sport - Alabaster Silver
['06 C4 Coupe-VTR PLUS 1.6i 16V ] ...RIP
I don't drive fast, I fly low! ...
RIP pt C4 tau .. oricum presupun ca ai fost multumit de el .. ca pe mine ma incanta .. dar .. pana nu il vad eu in fatza si nu ma vad la volan ..
U aveai consum mare in general ? .. adica dupa rodaj a mai scazut consumul sau a ramas la fel ?
da, am fost foarte multumit de el.
negru e foarte special...dar cand am avut din nou posib de a alege , am zis sa schimb culoarea.
alba nu au?...da' chiar am vazut acu cca 2-3 sapt chiar in curtea ATS-ului una alba !!! ...si nu era @whitewizard (un cluber de-al nostru )
ca si consum...in Buc era maxim 12.
A inceput sa scada dupa cca 4-5000 de km.
ex: '07 Civic 5D, 1.8 M/T Sport - Alabaster Silver
['06 C4 Coupe-VTR PLUS 1.6i 16V ] ...RIP
I don't drive fast, I fly low! ...
Nu aveau alba .. ca alba vroiam si eu ca da impresia de masina de lux .. nush .. parerea mea .. albul ma innebuneste .. Civicul ce culoare are ? .. si esti mai multumit de el decat de C4 (dumb question i know)
heeeeiii!!! cum sa se plimbe pe toata plaja de turatii in rodaj????
people... don't dissapoint me... din cate imi amintesc am mai purtat o data discutia asta...
@morpheus ...dak vrei un sfat de la o pustoaica de 22 de ani care a avut intai dacie, pe urma leon, pe urma astra si acum c4...rodajul chiar conteaza. Nu trebuie sa scada turatia sub 2000 cand schimbi viteza intr-o treapta superioara, nu trebuie sa depasesti 3000-3500 primii 1000-2000 de km...insa din knd in cand, incearca sa o calci pana pe la 4-5000 insa cum zicea si dumiflo...fara sa o franezi brusc...ci sa o lasi dupa aceea in frana de motor. Incearca sa folosesti cat mai mult frana de motor...si ai grija sa o lasi cateva minute inainte de a pleca cu ea de pe loc. Nu pune contactul si nu pleca imediat. las-o 1 minut macar. Asta oricum e valabila dupa parerea mea si dupa rodaj.
benzina cea mai buna e OMV carrera 100. 40.700/l insa...desi dumiflo sustine ca ii consuma un pic mai mult, eu pot sustine cu mandrie ca imi consuma mai putin. Am o medie exemplara de 8.0 l pe 3500 de km din care doar 1700 afara dar mers cu 140-160 (adik consum de 9% fara aer conditionat!) Aici te poti consulta si cu Silvius care a avut probleme cu sonda Lambda dak nu ma insel din cauza benzinei de la Agip.
Si 99+ de la petrom e buna...dar nu se compara cu Carrera. Depinde cat te tine buzunarul si cat de plimbaretz esti.
Cat despre asteptat...eu cred k sutn codasha din punctul asta de vedere intrucat am asteptat masina 4 luni si ceva...