Derapaj

Accidente de toate felurile...
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Eu cred ca in timpul virajului in accelerare a bruscat volanul si atat i-a trebuit...A intrat in derapaj, s-a speriat a calcat frana si aia a fost..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

recomand pentru simulari de diverse situatii LFS (live for speed)
este un simulator auto, in adevaratul sens al cuvantului...acolo e poate testa exact situatia cu fugitul masinii, si bruscatul directiei...
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

clar ca ceva a fost bruscat si daca peste toate a calcat frana asa cum a spus Bogdan.....
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

A fost accelerare continua pana in momentul deraparii.
Eram la 45-50 in a doua si iti imaginezi ca eram in cuplu si putere. A fost destul de simplu sa derapez, coroborat cu soseaua umeda.

Mi s-a intamplat sa fuga fundul spre exterior si odata cand urcam pe strada Izvor spre Marriot, insa deloc grav.

Volanul nu l-am bruscat pana in momentul sa derapez.
Cand am realizat ca masina fuge prea tare de fund am tras de volan si atunci am pierdut controlul
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

acum ca a trecut socul momentului poti sa te gandesti la rece ce semnale ti-a transmis masina. iti amintesi momentele si incerci sa te gandesti cum ar fi fost mai bine, pentru viitor, sa simti masina, cand vrea sa rupa aderenta pe puntea spate, si sa NU apesi frana...
fiind sosea umeda, toate acele semnale ale masinii s-au petrecut mai repede
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

cosminnuss scrie:Mi s-a intamplat sa fuga fundul spre exterior si odata cand urcam pe strada Izvor spre Marriot, insa deloc grav.
eu acolo la forum 2000 era sa ma rastorn acum vreo 10 ani... e drept pe atunci nu era decat un camp acolo.... si muuult mai multe masini decar acuma.... si conduceam o dacie...
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Periculosi voi astia care stati pe langa Mariott pe acolo.. :lol:
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun

Mesaj de cosminnuss »

Pai acolo nu e curba. Eu zic de curba in panta din dreptul ministerului apararii
eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

T.rac3Er scrie:asa ca , cine nu are posiblitatea sa gliseze si sa "simta" masina in locuri special amenejate, strazile, cand e mai lejer, raman de baza...sau parcarile...cand nu sunt poltisti prin preajma (cum a avut de suferit un coleg de forum al nostru la ultima intalnire)
adica eu :lol:
@ cosminnuss de aia e bine sa te mai dai si cu frana de mana din cand in cand sa vezi si tu cand pleaca curu cat de mult etc.
eu am mai avut probleme cu subvirarea da iei din gaz si mai "rupi" din volan un pic
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun

Mesaj de cosminnuss »

Subvirare mi s-a intamplat si mie.
Insa cazul asta e simplu si este contracarat de o reactie fireasca: nu mai accelerezi si apesi frana usor
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

cosminnuss scrie:Pai acolo nu e curba. Eu zic de curba in panta din dreptul ministerului apararii
cum sa nu fie curba??? ia du-ti tu aminte cum avea 385 statie chiar la baza dealului, si apoi au mutat-o la facultatea de medicina veterinara, ca mai ales iarna pe ghetus nu-si puteau lua rablele alea vechi elan sa urce dealul si sa ia si curba!!!
insa pe jumate ai dreptate... pentru ca sunt 2 curbe: prima la stanga, chiar dupa forum 2000 si a doua - de care zici si tu - la dreapta, in dreptul ministerului.
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

orice ai face cand pierzi aderenta nu brusca masina si nu calca frana in pamant. Eu am pierdut complet controlul cand ieseam de langa posta puisor si am facut imedia dreapta prin fata postei, pe jos era gheata pe trecerea aia de pietoni De unde am plecat eu era uscat, afara vreo -2 grade. Cum am repus masina fara sa dau cu ea in borduri? Fara sa o bruschez, am accelerat incet si apoi frana usoara si am repus-o pe drum.
In niciun caz nu trebe sa te pierzi, mai ales ca aveai o viteza mica. Ideal e sa simti orice viraj si sa nu mai ajungi in faze de genul asta. Nimeni nu te poate invata cum sa faci decat teoretic. Insa practic tu trebe sa simti masina :(

OFF: Bogdane, asa suntem noi astia din zona, nu ai ce ne face, insa la noi sunt numai viraje si testam si noi masinile :lol:
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
ace117
WRC

Mesaj de ace117 »

Foarte corect Sivius, trebuie simtit masina
Teoretic:
Supravirare
Tractiune fatza : contrabracare si gaz la maxim
tractiune spate : ridicare gaz , contrabracare si gaz usor
integrala : rotile drept sau contrabracare usoara si pedal to the metal :wink:
Subvirare:
nashpa :lol:
In principiu ridici gazul, incerci sa arunci masina din balans sau frana de mana ca sa fuga spatele si sa poti controla
se recomanda sa strigi tare la masina sa revina la traseu (la mine a mers :lol: ), dac nu, roaga te
SEAT LEON FR "STEALTH KNIGHT"- 2.0 TDI - POWERED BY RaBaNne - 220 CP / 450 NM soon STAGE 2: 250 CP / 500 NM!
DESIGN BY ONO TUNING
Imagine
http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
ex C4 COUPE 1.4 16V - POWERED BY DIMSPORT - 110 CP, LESTER DESIGN
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

ace, incet incet, ca parca vad ca ma ia politia pana acasa... e prea tentant ce zici tu aici :lol:
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Mie mi se pare ca mituc surprinde perfect comportamentul c4 in derapaj... exemplificat cu usoare emotii de cosminnuss...
Masina are clar comportament predominant subvirator, insa daca sub emotiile subvirarii soferul franeaza (daca esti intr-o treapta inferioara e suficient sa iei piciorul de pe acceleratie... frana de motor e suficient de violenta), atunci masina supravireaza (de fapt, este impropriu spus supravireaza... no supravireaza, ci fundul pleaca in derapaj, spre exterior)...
In cazul lui Cosmin, la peste 50kph intr-a 2-a, pe sosea umeda, era suficient ca simtind subvirarea, el sa ridice piciorul de pe accelerator pentru a trimite fundul intr-un derapaj spre exterior (teorie confirmata partial de un post anterior de-al lui Cosmin, in care sustine ca subvirarea se corecteaza prin franare usoara - ceea ce este fals! (powered by WM5 on FuSi N560)

@ace: nu te-as fi crezut mistic... daca supravireaza rdici piciorul de pe acceleratie, dar nu de tot ci doar pana in punctul de mers uniform neaccelerat si reduci bracarea pana simti ca a prins dupa care se reia bracarea... daca frana de mana actioneaza doar pe spate se poate actiona pentru a elimina un pic din load-ul de pe rotile din fata, dar e periculos pentru ca 1. nu ai timp, 2. frana de mana nu e precisa si constanta (de data asta trebuie sa o tragi 3 click-uri,data viitoare 4 etc) si 3. daca blochezi rotile ai 2 probleme nu doar 1...
Ultima oară modificat Joi Iul 26, 2007 10:44 am de către SAMmy, modificat 1 dată în total.
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Scrie răspuns

Înapoi la “Crash boom bang - Accidente”