tremor la viteza mica

Totul despre C4 Picasso
cucaaa

Re: tremor la viteza mica

Mesaj de cucaaa »

Salutare,

Am uitat sa va povestesc. Am fost in februarie cu masina la revizie la cei de la Eveman. Le-am zis de problema cu tremorul si foarte putin surprinsi (spre deloc) mi-au zis "Da, trebuie sa facem un update la softul cutiei de viteze".
WTF??.. nu stiam daca sa ma bucur ca este atat de simplu si scap atat de ieftin.

Si acum concluziile la vreo 2 luni dupa revizie: nu mai apare tremorul acela atat de des si oricum nu atat de puternic. Este oricum mai ok, dar nu perfect.
Asadar, inca o rezolvare partiala a baietilor de la Eveman, asa cum m-au obisnuit deja.. :o
Citroen C4 Grand Picasso, 1.6HDI, 110CP, cutie pilotata
Imagine
ccc78

Mesaj de ccc78 »

Revin cu aceeasi problema, tremor la viteza mica pana la 10 km, atat in fata cat si in spate. Am cerut si alte pareri si 2 mecanici mi- au spus ca ar trebui inlocuit uleiul de la cutie. Mentionez ca am motorul de 2.0, cutie pilotata. Ce credeti? Stiam ca uleiul de la cutie e garantat pe viata de producator si nici macar nu are filtru. Merci.
cucaaa

Mesaj de cucaaa »

La mine s-a ameliorat destul de mult, n-a disparut de tot, dupa ce mi-au completat lichidul din filtrul de particule si au facut procedura specifica. Adica turare motor vreo ora, resetari computer etc
Precizez ca la mine mi-a aparut pe bord mesajul de nivel scazut la lichid filtru particule.

Nu stiu si sincer nu cred ca asta este solutia, dar la mine a functionat oarecum.

Sper sa te ajute..
Citroen C4 Grand Picasso, 1.6HDI, 110CP, cutie pilotata
Imagine
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

ccc78 scrie:Revin cu aceeasi problema, tremor la viteza mica pana la 10 km, atat in fata cat si in spate. Am cerut si alte pareri si 2 mecanici mi- au spus ca ar trebui inlocuit uleiul de la cutie. Mentionez ca am motorul de 2.0, cutie pilotata. Ce credeti? Stiam ca uleiul de la cutie e garantat pe viata de producator si nici macar nu are filtru. Merci.
problema asta am avut-o si eu (la motor de 1,6 hdi si aceasi cutie ) si s-a rezolvat problema prin schimbarea volantei, a kitului de ambreiaj si a rulmentului de presiune :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
mielu'
Marca si model masina: Citroen C4 Grand Picasso
Numar Inmatriculare: AG-94-MEL

Mesaj de mielu' »

ccc78 scrie:Am schimbat suportul de motor la vremea respectiva si totul a fost ok. Intre timp am mai făcut aproximativ 5000 km si problema a reaparut
Mai ti minte care suport de motor l-ai schimbat la vremea respectiva ? In total sunt 3.
CITROEN C4 Grand Picasso EXCLUSIVE 1.6 HDi / 2010

PEUGEOT 306 XR 1.4i / 1996
ccc78

Mesaj de ccc78 »

Sunt 3 suporti, eu l-am schimbat pe cel de sus, dreapta, cred ca cel mai important e cel de balans de jos.Dupa ce l-am schimbat nu am mai avut probleme timp de 3-4 luni. Nu stiu ce pot face, fiecare mecanic are cate o versiune, la Citroen nu am fost si nu stiu daca as avea incredre in cei de la Timisoara.
mielu'

Mesaj de mielu' »

Era si normal sa-ti revina tremuratul pentru ca nu ai schimbat ce trebuia. Iti spun sincer ca de 1 an de zile de cand am cumparat masina studiez problema asta pentru ca si mie imi face la fel si am ajuns la exasperare. Nu mai pot cu capul. Nimeni nu si-a dat seama ce are si nici pe net nu am gasit nimic legat de treaba asta. Tot eu a trebuit sa descopar. Cei de la Citroen Pitesti mi-au spus ca trebuie reinitializata cutia de viteze. Am reinitializat-o, am platit 120 lei si degeaba, tremuratul nu a disparut.
Tamponul antibalans este devina. I se mai spune si tampon anti-rasturnare sau anti-cuplu. Eu i-am comandat pe toti 3 pentru ca vreau sa fie ca noua in privinta vibratiilor motorului. Degeaba l-ai schimbat pe cel din dreapta sus. Acela se numeste tampon hidroelastic si contine in interiorul cauciucului un lichid. In momentul cand cauciucul se uzeaza lichidul din interior curge iar tamponul este declarat varza. Cel antibalans cand este uzat lasa motorul sa se miste pe orizontala si de aici apar si acele miscari bruste cand se pleaca de pe loc.
Pe mine ma costa asa : cel din dreapta sus care l-ai schimbat tu 330 lei si vine numai pe original (l-a luat de la Citroen Pitesti), cel antibalans tot numai pe original vine si tot de la Citroen l-am luat si costa 75 lei iar cel din stanga l-am achizitionat de la un magazin de piese auto si e singurul care vine pe producator (SWAG Germany) si m-a costat 80 lei. Dupa cate se observa cel hidroelastic este cel mai scump. Restul sunt ieftine.
De ambreiaj sau volanta uzate nu poate fi vorba deoarece la mine nu patineaza iar volanta nu face zgomot deloc. Daca vreau sa plec de pe loc in forja sa scartaie rotile se aud de la motor niste bubuituri de zici ca se rupe masina.
Am facut un mic experiment. Am deschis capota la motor si am pus pe cineva sa plece cu masina de pe loc iar eu am stat in fata masinii sa vad motorul daca are miscari neobisnuite. Deci nu vrau sa-ti spun cum face. Se misca de zici ca sare d-acolo. Efectiv da sa se rastoarne. Am sa revin cu impresii dupa inlocuire.

commandorsteel
PowerSteel

e bine ca ai rezolvat problema, dar sa stii ca nici mie nu-mi dadea alte semne de oboseala a ambreiajului sau volantei decat la plecarea de pe loc (adica doar tremuratul ala excesiv), cu fata sau cu spatele. momentan ... nici mie nu-mi mai face, dar daca imi revine problema (curand) o sa incerc si varianta ta. e drept ca mie nu-mi flendura motorul prea tare pe suportii lui.. :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
mielu'

Mesaj de mielu' »

Nu zic ca am rezolvat-o. Sa nu zic hop pana nu sar. Poate si la mine tot de la ambreiaj este desi nu cred.

@ccc78, spune-mi te rog de la ce model de Peugeot se potriveste suportul pe care spui ca l-ai schimbat ?

ccc78

Mesaj de ccc78 »

E vorba de motorul de 2.0 HDI care e la fel si la Citroen si la Peugeot. Cand am comandat piesa la magazin in mod ciudat pentru producatorul Peugeot era mai ieftin la pret, nu stiu de ce. Nu am avut curaj sa comanda pentru Peugeot, am platit in plus pentru Citroen. Toate datele masini au fost luate din talon.
commandorsteel
PowerSteel

hehehe, te-ai "tepui" cu diferenta de pret, deoarece anumite piese de motor si nu numai, sunt mai ieftine la peugeot, asa ca... poate un lucru bun in privinta comasarii celor 2 branduri sub un singur acoperis, ar fi cel al preturilor, dar sa fie in jos :hi
ImagineImagine
Imagine
mielu'

Mesaj de mielu' »

Intotdeauna Citroen a fost mai scump la piese decat Peugeot. Habar n-am de ce.

mielu'

Mesaj de mielu' »

Asa arata bucsa antibasculare/anti cuplu la motorul de 1.6 HDi si costa 75 lei pe original la Citroen.

La motorul de 2.0 HDi este diferita, este ceva mai mica si costa 43.01 lei, tot pe original la Citroen.
Imagine

ccc78

Mesaj de ccc78 »

O sa incerc saptamana aceasta sa-mi comand toti suportii (3 la numar) si sa-i schimb. Nu cred ca o sa las pe nimeni sa sa uite la cutie caci nu cred ca de acolo ar fi problema.
mielu'

Mesaj de mielu' »

La ambreiaj poate, nu cutie.

Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Picasso”