Vreau jante. Astea sunt bune?

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
vip3r_yo05
Marca si model masina: Citroen DS5
Numar Inmatriculare: B-65-YAT

Re: Vreau jante. Astea sunt bune?

Mesaj de vip3r_yo05 »

Da, sunt noi, zona Piata Muncii.

Este un centru destul de mare vis-a-vis de stadionul Lia Manoliu.

Dinspre piata muncii, te duci spre stadion, la un moment dat este un Lukoil pe dreapta, si imediat dupa este intrarea (este un refugiu de tramvai chiar acolo). Au o curte micuta in fata, unde poti parca.
nu sunt perfect, dar sunt perfect asa cum sunt

Servicii foto-video evenimente
Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

cand vin din iasi pe acolo promit ca am sa trec :ok

main idea: au vreun site, ceva?
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
vip3r_yo05
Marca si model masina: Citroen DS5
Numar Inmatriculare: B-65-YAT

Mesaj de vip3r_yo05 »

Sincer nu stiu, si nici firma nu o stiu (trebuie sa cobor la masina sa ma uit pe factura).

Am ajuns la ei prin recomandarea unui amic.

Cand te hotarasti da un mesaj, poate mergem impreuna si te alegi cu o reducere pentru fidelitate ::P
:drive
nu sunt perfect, dar sunt perfect asa cum sunt

Servicii foto-video evenimente
Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

pai..cand m-oi hotara, vorbesc cu tine.
navzar_x
Numar Inmatriculare: B-XX-DBR

Mesaj de navzar_x »

victoras ... felicitari pentru imbunatatirile estetice ... dar nah .. folii, jante ... dar cu, cutia de viteze ce-ai mai facut? parca agata a2a in retrogradare ... e mai important cum merge decat cum arata ... parerea mea :hi
C4 facelift berlina 1.6i 122 de fugareti ... blue recife - albastra ca focul ... de la aragaz :)
Victor.VR
Teh STIG

Mesaj de Victor.VR »

Eiii, jantele nu le-am mai luat, am bagat banii in altceva :lol:

Am fost cu masina la service atunci si mi s-a zic ca e ok, si nici nu mi-a mai agatat deloc :D

Singura problema e cu zgomotul la rece.. dar cica si ala e normal :ok
fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

Nu vreau sa fac un topic nou dar vog un cunascator sa ma ajute am gasit niste jante si nu stiu daca imi vin dimensiunile sunt : 7J 17 H 2 ET 40 4X108 Rog cei care se pricep sa imi dea un sfat sunt bune ating nu ating . Mentionez ca nu stiu nimic la capitolul asta. Multumesc anticipat.
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Ohooo la ET 40 nu o sa iti atinga in veci :mrgreen: .ET-ul este prea mare o sa fie prea bagate inauntru si o sa se vada ca dracu.Incearca un ET 25-20 de exemplu,cu cat ET-ul este mai mic cu atat janta iese in afara,cu grija ca altfel o sa iti atinga la pasajul rotii cand ai masina incarcata sau demarezi mai tare.Nu mai stiu exact care este valoarea optima astfel incat sa fie ok optic si sa nici nu iti atinga,o sa te lamureasca colegii de forum.De asemenea poti monta jantele astea cu distantiere ca sa mai micsorezi handicapul ET 40.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

Multumesc mult imi plac mult ca model mai astept cat de repede posibil o parere doua daca se merita sau nu sa le achizitionez si daca merg eventual cu niste distantiere . Distantierele astea nu afecteaza cu nimic? Hai dragii mei colegi inca o parere doua sa stiu si eu daca pot fi folosite jantele stimaaa :hi
stormrage
Marca si model masina: Citroen C4
Numar Inmatriculare: AR-86-STD

Mesaj de stormrage »

Si eu am de gand sa imi iau tot pe 17, si din cate m-am interesat eu, nu ar trebui sa ai nici un fel de problema.
Am vazut pe 4tuning pe cineva care vindea jante pe 18", care erau montate pe un coupe si daca pe 18 nu a avut problema, nu cred ca o sa ai nici tu pe 17".
Problema cu atinsul pasajului rotii apare daca te bagi la schimbat arcuri/amortizoare sport si o cobori prea mult. La alea tre sa fi foarte atent, nu la jante pe 17.
Distantierele din cate stiu eu, nu numa ca iti reduce din ET, dar imbunatateste si stabilitatea masini, nu cu mult, dar oricum ajuta.
Parerea mea, daca vrei sa stai linistit si sa nu ai nici un fel de emotii, te duci la o firma specializata, preferabil de unde vrei sa iei si jantele si le spui ca vrei sa vezi cum arata masina cu ele puse. Iti pune un set de jante cu acelasi caracteristici (sau alea care le vrei daca le are pe stoc) si vezi concret cum sta situatia. Poate ca tre sa lasi si un 50 - 100 lei, dar macar sti ca nu dai 2000 lei pe jante si dup-aia injuri in fiecare dimineata ca ai luat o decizie proasta. E imposibil sa nu reusesti sa te intelegi cu aia de la o firma ca doara din cauza asta sunt pusi acolo, sa vanda. Daca chiar nu vor, schimba firma pt ca aia sunt anti comert.
Eu unu asa o sa fac inainte de a-mi cumpara jante noi.

PS: la mine ii si mai ciudata situatia, ca alea care le vreau eu nu se fac pe 4x108 si trebe ceva adaptoare speciale... dar si asa se pot monta fara probleme. Deci... in opinia mea, daca iti plac, ia-le! Mai adauga la lista de cumparaturi niste distantiere de vreo 20 - 30 mm si prezoane lungi.
simply the lex
aLEX YO!...

Distantiere iti imbunatatesc stabilitatea da,dar pe termen mediu iti uzeaza prematur in primul rand rulmentii care nu vor mai suporta efortul pe centrul lor ci spre exterior,astfel uzura va aparea neuiform si implicit prematur. :hi
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
stormrage

Mesaj de stormrage »

:shock: pe bune? si eu oare de ce nu am gasit asta nici unde? cat am cautat informatii si pareri despre distantiere, adaptoare si alte chestii de genu nimeni nu mi-a zis nimic... that's strange...
Lex, ai patit si tu cumva asta? ce intelegi prin termen mediu? cativa ani?
simply the lex
aLEX YO!...

Am patit dar nu la masina asta,pe C4 mi-e teama sa imi pun distantiere desi tanjesc dupa ele,cu review-uri e destul de greu sa gasesti mai ales pe site-urile unde sunt de vanzare.Nu pot zice o perioada,depinde si de masina si componente,C4 cum se stie ca mai are belele premature la rulmenti... O sa auzi pareri cf carora ce spun eu sunt balarii,multi pana nu se lovesc de asta nu cred.E normal ca tu indepartand roata de butuc,forta sa fie suportata de acesta(implicit rulment)mai spre exterior.Acest ET,offset sau factor de echilibru fiind pozitiv(adica roata inspre ext vehicului)va genera un efort suplimentar la nivelul jambei de forta sau mai bine spus va muta efortul acolo unde nu poate sa fie suportat in totalitate si fara riscuri.Se spune ca un ET necorespunzator duce si la alte efecte cum ar fi vibratii ale volanului,comportament neadecvat al suspensiei etc..asta nu stiu,sincer nu m-am lovit de ele.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

daca ati citi toate topicurile care s-au scris pe aici ce simplu ar fi

ET stock este 26. cu cat este mai mare ( 40 sa zicem ) roata este mai la interior, cu cat este mai mic ( 15 sa zicem) cu atat roata este scoasa mai in afara. De exemplu cu ET 20 nu veti avea probleme, dar cu 15 si masina lasata din arcuri e posibil sa atinga in situatiile enumerate mai sus de Lex.

Eu unul am preferat 25 pentru a nu folosi distantiere, pur si simplu am un disconfort psihic cand stiu ca ele sunt acolo...Oricum mai mari de 10-15 mm clar nu as pune. Si da, am avut si eu jante cu et 40 si distantiere de 20 mm si nu mai vreau :mrgreen:
stormrage

Mesaj de stormrage »

Mihay scrie:Si da, am avut si eu jante cu et 40 si distantiere de 20 mm si nu mai vreau :mrgreen:
Ai avut ceva probleme anume de care ar trebui sa stim si restul? Probleme gen vibratii sau probleme la rulmenti cum zicea Lex?
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”