tremurat volan

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Re: tremurat volan

Mesaj de alex82 »

de franat franeaza bine... nu trage in nici o directie cand franez... doar ca tremura volanul in draci

LE: iar eu , pana a inceput iar sa tremure , nu am facut decat max 1k de km...
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
adi.iulian
Numar Inmatriculare: b 30 wpn

Mesaj de adi.iulian »

am fost la un service am echilibrat pentr-u a 2 oara rotile si mi-au spus ca jantele nu au absolut nimik si am facut si geometria ,mi sa gasit un mic joc in caseta de directie dar mi sa spus ca nu are cum sa fie din cauza asta sub nici o forma singurul lucru care a mai ramas sa-l fac este sa schimb cauciucurile ,dar momentan nu prea am bani dar o sa iau alte roti tot de pe un c4 si am sa verific daca mai face asa ,va tin la curent sa va spun ce am rezolvat
merci pt sfaturi
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

adi.iulian scrie:jantele sunt luate de pe fotum de aici si sunt aluett 17
Colegu, vezi daca la jantele alea ai inele de centrare de la butucul jantei la butucul masinii. Daca nu ai inele de centrare cu diametrul la butucul masinii de 65.1 acolo este buba. Garantat!
Fa niste sapaturi si vezi daca ai inelele care trebuiesc. O sa-mi mutumesti la urma ! :D
La service sau la echilibrat nimeni nu se uita la treaba asta, care defapt este esentiala!

L.E. Citat dupa un forum:
turatii esti tare ! Am observat azi, dand o roata jos ca inelele de centrare sunt mai mari. Astfel nu intra fix si are joc janta inainte de a pune prezoanele. Nimeni nu mi-a spus despre asta.
Problema e alta acum. Nu gasesc inele de centrare. Am fost la un strungar si mi-a zis ca trebuie facute din teflon.
El a zis ca a mai facut dar numai din teflon. Acum nu gasesc teflon .

Oricum, ce n-au observat 15 idioti, ai rezolvat tu. esti tare.
misiune indeplinita ! Am luat aseara cercurile respective, facute extraordinar de bine ! Sunt din teflon.
Rezultat : la 130 la ora mergeam cu mainile in san. nici o vibratie nimic.Multumesc tuturor pt sfaturi.
Daca va confruntati cu asemenea probleme, sa cautati teflon (e greu de gasit). E dur si usor.
adi.iulian

Mesaj de adi.iulian »

sal am verificat si m-au intrebat si cei de la service cand am echilibrat rotile dar nu am inele de centrare si nici nu cred ca au avut ,uite aici o poza cu jantele care le am :
Imagine
sau sunt cele inele care sunt in dreapta capacelelor cu aluett?????ca alea nu le am
adi.iulian

Mesaj de adi.iulian »

aveti idee de la cine pot sa iau si eu niste inele de centrat jantele ca sa vad daca asta este problema ca sa nu mai dau banii de pomana si pe inele ?astept oameni care vor sa ma ajute si pe mine ,fac cinste
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

da alea sunt din dreapta la "aluett" . ia-i la bete pe cei care ti`au dat jantele fara ele desi eu la jantele wolfrace am avut inele de centrare iar la cele oz nu mai am deloc . pretul unor inele de plastic pe la autosoft era parca vreo 70 de lei si cele de aluminiu de vreo 100 de lei. eu ti-as recomanda sa-ti faci inelele la un strungar si sa masoare cu micrometru butucul jantei si butucul de la roata astfel incat abaterea sa fie 0 (ZERO) .
catalin4u24
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

Diametrul interior al inelului trebuie sa fie 65.1 sa mearga la C4, iar cel exterior trebuie sa-l masori la janta.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

mie la masuratorile cu micrometru mi-a iesi ca unul din butucii de la roata era cu 2 zecimi mai mic sau mai mare..nu mai stiu . inele mele au fost facute ceva de genul 65.1250 sau cum draq vine la nivel de sutime si miime , dupa ce am avut vreo 3 tipuri de inele, 2 cauciucuri schimbate pe garantie, cu distantiere si fara, cu prezoane scurte si cu prezoane lungi etc etc. problema rezolvata de un vecin strungar :ya e povestea pe undeva...
catalin4u24
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

Da.. bine, eu ma refer la cat este standard. Probabil tu ai fost un caz aparte ::P
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

adi.iulian scrie:aveti idee de la cine pot sa iau si eu niste inele de centrat jantele ca sa vad daca asta este problema ca sa nu mai dau banii de pomana si pe inele ?astept oameni care vor sa ma ajute si pe mine ,fac cinste
te duci la autozone si le spui ca daca nu merg nu le iei.
platesti doar montaj, demontaj
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
bogdans
Numar Inmatriculare: DJ 16 VTR

Mesaj de bogdans »

acum 1 luna am am schimbat capetele de bara am indreptat jantele 17" stock si reglat geometria rotilor,schimbat cauciucuri ... si uite asa a disparut dubiul ca am o problema la caseta de directie...pt ca imi tremura si muta volanul din mana la viteza si in gropi !
C4coupe1.6i gris.fer.VTRpp.Resolfen.17"OE
adi.iulian

Mesaj de adi.iulian »

salut din nou imi pare rau ca nu am mai scris de mult dar nu am avut timp pentru ca am un program de tot rahatul la servici ,am reusit sa-mi pun alte cauciucuri pe masina si fata si spate ,dat jos schimbat cauciucuri si echilibrat ,am plecat cu masina in proba si am observat ca acum nu mai face de la 80 cum facea inainte darrrr face de la 100 de km pe ora pana pe la 115 dupa care nu mai face ,merge frumos pana pe la 125,si incepe face iar pana la 130 dupa care nu mai face deloc ,care mai poate sa fie problema ? baiatul de la service care mi-lea schimbat mi-a spus ca vezi doamne poate sa fie si de la talonul cauciucului ca vezi doamne este prea mic ,dimensiunile cauciucurilor sunt 205,45,17, si eu nu cred ca asta este o problema ,mi sa spus ca este foarte rigida si imi da toate vibratiile in articulatie si asa mai departe ,astept idei cine mai stie de la ce poate sa fie
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

tot de la roti sunt!
la tine sigur stau fix pe butucul de la roata?
sigur nu ai adaptoare?
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Apropo de roti fixe pe butuc, are cineva o cheie de roti dinamometrica?
Unde as putea sa gasesc una?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

ce sa faci cu ea ma
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”