Utilizare Cutie de Viteze - 1.6i 16V 110CP - BVM5

Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

sau sa caraie si nici sa nu mai schimbi... :oops: mai acum cateva luni, la niste plecari mai in forta m-am facut de toata jena. adica picioarele se miscau pe ambreiaj/acceleratie conform timpilor deja intrati in reflex. dar pt ca dintr-o eroare umana probabil (cred ca nu corelam perfect miscarea levierului intre trepte) imi iesea mai greu din I, in II prindea un nod, si normal ca nu intra complet in treapta (picioroul de pe ambreiaj deja era ridicat, si acceleram, dar in gol :lol: )
deci masina caraia, urla, i se taia injectia, si afisajul era rosu...si binenteles ca si eu eram la fel de rosu :lol: ...de 2 ori, dar n-am sa le uit prea curand.
parca as lua un tiptronic, dau doar + / -
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

Si eu am aceeasi problema cand plec puternic si vreau sa schimb in a 2a. Cand schimb a doua nu intra total iar atunci cand iau piciorul de pe ambreiaj imi sare din viteza.

Bogdan, tu cum ai rezolvat? Cum folosesti ambreiajul?
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

-e facuta special cutia sa nu plecati tare :lol:
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

si nic sa nu iei "ace de par" in viteza :(

cosminnuss
SeXy si Foarte Bun

Mesaj de cosminnuss »

si mai ce altceva?! Putem macar sa schimbam treapta in conditii decente?!
murphy

Mesaj de murphy »

eu n-am nici o problema cu cutia. intra in treapta I chiar si la 20-25 km/h cu conditia sa tin ambreiajul calcat 2-3 secunde inainte (sa fie turatia in jurul valorii de relanti).
am patit si eu ce-a patit T.rac3Er :oops: dar asta e clar eroare umana, n-are cutia nici o vina.
zambeste, maine va fi mai rau. :D
c4 1,6i rosu lucifer
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun

Mesaj de cosminnuss »

La alte masini intra in prima treapta si la 60 si la 120 la ora, cu o mica rezistenta de 2-3 secunde, evident... :)
Krm

Mesaj de Krm »

Am si eu o intrebare... de ce aveti nevoie sa schimbati din 2 in 1?? Ma tot intreb de cate ori vad posturile legate de subiect... Niciodata nu am avut nevoie de treapta 1 - decat la plecare desigur... La matiz, nici macar atunci... :D
the most beautiful C4
Urban Jungle Coupe
1,6I, 110CP
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun

Mesaj de cosminnuss »

In anumite situatii poti ajunge cu treapta a doua la 10-15 la ora si sa ai nevoie de o viteza constanta... Iti cam vine sa retrogradezi :)
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

incearca sa iei o curba in forta la 20-25kmh (adica sa iesi in forta din curba respectiva) si vei constata ca in tr II nu prea ai acea forta dorita..logic la 2000rpm nici nu am ce pretentii sa emit. si acest lucru se refera doar la performanta (cat se poate stoarce din aceasta masina stock) pe un traeu virajat. in timp ce celalat demareaza in forta, eu ma chinui ori sa ma tarasc pana la tuartia optima in tr II, ori sa ma chinui sa intru in tr I...efectul e acelasi eu raman inurma :roll: :evil:

Krm

Mesaj de Krm »

Din ce spuneti voi, inteleg ca nu am nevoie de retrogradare din 2 in 1 :D :P... dar ty, am prins ideea :D
the most beautiful C4
Urban Jungle Coupe
1,6I, 110CP
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

-eu nu am inteles astfel de topicuri , si asa sunt atent sa nu sar de 80 km/h in localitati daca as mai fi atent si la ce turatii sa schimb vitezele .... cred ca as intra in toti copacii :P
-niciodata nu am stat sa-mi obosesc creierul cu turatiile , schimb in functie de masina si cand simt ca trebuie sa schimb viteza , daca as sta ...: intr-a I sa ajung la 4000 , intr-a II sa ajung la 3750 ...m-as duce la balamuc in scurt timp :twisted:
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Bre DeMeiX, matale n-ai urechi sa-ti asculti rabla cum rage?:) Ce-ti trebuie turometru?!:)
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Mesaj de mituc »

T.rac3Er scrie:incearca sa iei o curba in forta la 20-25kmh (adica sa iesi in forta din curba respectiva) si vei constata ca in tr II nu prea ai acea forta dorita..logic la 2000rpm nici nu am ce pretentii sa emit. si acest lucru se refera doar la performanta (cat se poate stoarce din aceasta masina stock) pe un traeu virajat. in timp ce celalat demareaza in forta, eu ma chinui ori sa ma tarasc pana la tuartia optima in tr II, ori sa ma chinui sa intru in tr I...efectul e acelasi eu raman inurma :roll: :evil:
Man, no offence, dar tu pe unde conduci? Chiar faci curse cu C4? Pai in cazul asta trage putin frina de mina in curba aia asa strinsa, masina va incepe sa derapeze putin, rotile de tractiune for ramine la o viteza cit de cit care-ti asigura o turatie mai buna (eventual se vor invirti putin in gol) iar cind iesi din curba baga mare pe gaz si dispari de linga ala!

P.S.: ce curbe de 25Kmph ai tu prin oras, bre?! Eu nu am reusit sa gasesc asa ceva decit in Cheile Bicazului!! :shock:
P.S.2: In cheile bicazului bagam lejerescu intr-a I-a la 25Kmph si nu protesta nici de-al draq'! Bineinteles inainte de a da drumu la ambreaj incepeam deja sa acceperez, sa nu sparg cutia, ca dubla ambreere nu prea ai cum sa faci cu pedalierul stock iar ce fac eu e un fel de pe jumate.
P.S.3: Ai grija si de tine si de masina, ca vad ca numai la ckturi iti sta mintea. mai bine du-te si te vaccineaza in puii mei.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Mesaj de mituc »

cosminnuss scrie:In anumite situatii poti ajunge cu treapta a doua la 10-15 la ora si sa ai nevoie de o viteza constanta... Iti cam vine sa retrogradezi :)
Intr-a 2-a la relanti ai 12Kmph la 1.6i. La 19Kmph ai 1500rpm si daca esti in frina de motor in treapta a doua ai sa simti ca fix la 19Kmph face un mic hic cum ca ar iesi din frina de motor. Ea tot se opreste dar pompa de injectie reia fluxul de benzina.

In aglomeratie ii mai poti da a doua pe la 15-16Kmph daca stii ca vei ramine constant acolo. Daca nu atunci mergi linistit cu treapta 1 pina mai sus, ca nu bulversezi nici ECU sa-ti bage aiurea benzina iar in treapta 1 ai suficient cuplu (in treapta 1 e transmis in cea mai mare proportie la roti) incit sa nu fie nevoie de prea multa benzina la viteze mici. La turatii foarte mici si la turatii foarte mari datele venite de la sonda lambda sint ignorate pentru o destul de lunga perioada de timp din cite stiu (sint luate in seama dupa ce mergi ceva timp constant la turatii mici), deci nu va bazati pe ea ca-i va comanda ECU-ului un consum mai sarac in bezina (rezultind astfel un consum de carburant mai mic).

In concluzie, daca mergi constant cu 13-15-20Kmph las-o intr-a doua. Daca te invirti intre "sub 12" si 20 suficient de frecventincit sa devina enervant schimbatul... las-o in treapta 1, e mai putin enervant si pentru ECU/ambreaj/cutie, si va rezulta chiar un consum mai redus.

Scrie răspuns

Înapoi la “Tips&Tricks”