OBD Tuning 1.6i

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

-lasati kalosul in pace ca ne suparam :twisted:
-radu cand te intereseaza ceva cauti , nu te iei dupa un singur post , si ce te face sa ai incredere in DOC ??
-vezi ...cercetezi ... citesti pareri ale celor care si-au facut remapare la 1.6 , iti dai seama ca Doc isi vinde marfa si poate nu vei obtine un raspuns realist (asta nu inseama ca el minte)
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

rado scrie:
mituc scrie:Uita-te dom'le pe site!

P.S.: +10% putere, +12% cuplu.
dom`le..intrebarea era pt Doc, apoi ..nu stiu matale cu ce te ocupi..insa eu nu prea am timp sa caut fiecare post..sau sa dau serch-uri unul dupa altul..ma uit si eu cand am timp..vroiam sa stiu exact pt motorul asta cati cai (exact) adica sa imi spuna doc ..ca poate a facut la un 1.6i ...stiu ca difera un pic unul de altul ..
Ok, intimplator chiar stiu despre ce vorbesc. Bineinteles Doc ar sti mai bine, insa cind e vorba de cifre nu are ce sa fie diferit.

++ma refeream la site-ul lui Doc (vezi cum scrie in emblema lui si mai adauga un .ro in coada si incarca in browser, ca nu stiu daca nu sare vreo unul in tavan si chiar mai sus daca-i dau numele explicit :twisted: ). Sa te pun sa cauti in toate post-urile de pe forum ar fi fost criminal, si eu m-as fi injurat daca-ti poti imagina.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

rado scrie:nu ma refer la roata...ma refer la ce scrie in carte..
Nu stiu frate, esti cam tupeist din ce vad eu...

Daca tot ne bati in cap cu cartile tale, ia zi mie te rog cat scrie in carte ca iti consuma masina ta in oras? 9.8 , pana in 10.. Ia zi tu acu, cinstit, cat ai tu consum in Craiova, un oras destul de linistit???
Si in afara, ai 5.7? Daca da, da-mi voie sa iti ofer masina mea, ca poate reusesti sa scoti si pe a mea cifrele astea!

Si ca idee: sa stii ca si vitezomentrul are eroare, puterea declarata de producator nu e la roata, consumul nu este cel real, reviziile nu se fac la 30k cum scrie in carte, ci la 15k .. Si tot asa.. Si cate exemple mai vrei, cu cartea ta cu tot?

Pur si simplu masina asta nu e un zmeu, ci este un magar bine, dar foarte bine cosmetizat!
Vrei un armasar.. Incearca www.subaru.ro , la sectiunea Impreza WRX!
DinoG

Mesaj de DinoG »

Adrian scrie:
Daca tot ne bati in cap cu cartile tale, ia zi mie te rog cat scrie in carte ca iti consuma masina ta in oras? 9.8 , pana in 10.. Ia zi tu acu, cinstit, cat ai tu consum in Craiova, un oras destul de linistit???
Si in afara, ai 5.7? Daca da, da-mi voie sa iti ofer masina mea, ca poate reusesti sa scoti si pe a mea cifrele astea!

Pur si simplu masina asta nu e un zmeu, ci este un magar bine, dar foarte bine cosmetizat!
Dupa cum cred ca am mai spus si cu alta ocazie masina consuma 5.8 l/100Km daca mergi constant cu 90 Km/h (eu am reusit sa am consumul asta). Daca sari insa, situatia se cam schimba, indiferent ca e vorba de Craiova sau Bucuresti ('meleagul' tutror meseriasilor in domeniu).

Desigur, masina nu e zmeu, dar nici magar. Motorul este unul de clasa medie ce se poate incadra usor in 14.000 -16.000 Euro. Nici macar Subaru nu e zmeu daca-l compari cu ce poti cumpara cu aceeasi 30.000 Euro, dar asta-i alt basm cu zane si multi 'tuneri' sau 'tunati'.
rado

Mesaj de rado »

Adrian scrie:
rado scrie:nu ma refer la roata...ma refer la ce scrie in carte..
Nu stiu frate, esti cam tupeist din ce vad eu...

Si ca idee: sa stii ca si vitezomentrul are eroare, puterea declarata de producator nu e la roata, consumul nu este cel real, reviziile nu se fac la 30k cum scrie in carte, ci la 15k .. Si tot asa.. Si cate exemple mai vrei, cu cartea ta cu tot?

frate adrian membru tunat ...desi dai impresia ca ai fi frate cu mine ...cred ca est8i singurul de aici care nu numai ca esti prea tupeist dar nu ai nici bun simt din cate se pare...
masina mea ..atat in craiova cat si in alt oras imi "mananca" 9,8 in oras..iar in exterior la 80km/h imi mananca 5,4..faptul ca vrei sa imi oferi masina...poti oricand trece prin craiova sa discutam....revizia se face cum scrie in carte la 20 000 km..nu la 15...la mine in carte asa scrie ..si asa o sa o fac...cat despre erorile despre care vorbesti..nu sunt erori ...producatorul da niste cifre medii ...viteza varia za in functie de cat de folosit e cauciucul..de ex..sau consumul in functie de aer, benzina folosita , ulei ..etc ...; in carte se scriu valori ORIENTATIVE...cartea respectiva e scrisa pentru milioane de soferi de citroen..nu doar pentru masina ta..
daca tu consideri ca masina ta ar fi un magar...asta-i treaba ta...eu o consider f dragutza si chic..ca de aia am cumparat-o..daca o consideram magar nu o mai luam....de armasar nu am nevoie pentru ca am ..dar nu stau aici sa vorbesc despre herghelia mea..ca doar nu vreau sa te agatz 8)
Imagine

viewtopic.php?f=19&t=1246" onclick="window.open(this.href);return false; SOLD!
rado

Mesaj de rado »

mituc scrie:
rado scrie:
mituc scrie:Uita-te dom'le pe site!

P.S.: +10% putere, +12% cuplu.
dom`le..intrebarea era pt Doc, apoi ..nu stiu matale cu ce te ocupi..insa eu nu prea am timp sa caut fiecare post..sau sa dau serch-uri unul dupa altul..ma uit si eu cand am timp..vroiam sa stiu exact pt motorul asta cati cai (exact) adica sa imi spuna doc ..ca poate a facut la un 1.6i ...stiu ca difera un pic unul de altul ..
Ok, intimplator chiar stiu despre ce vorbesc. Bineinteles Doc ar sti mai bine, insa cind e vorba de cifre nu are ce sa fie diferit.

++ma refeream la site-ul lui Doc (vezi cum scrie in emblema lui si mai adauga un .ro in coada si incarca in browser, ca nu stiu daca nu sare vreo unul in tavan si chiar mai sus daca-i dau numele explicit :twisted: ). Sa te pun sa cauti in toate post-urile de pe forum ar fi fost criminal, si eu m-as fi injurat daca-ti poti imagina.
merci pt pm..intr-adevar informatia e buna..dar cum ziceam si acolo sunt curios daca e cineva care a facut "modificare" sa ne spuna cum trage masina...
Imagine

pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

masina mea are 20.000km, cu revizia facuta la 15.00km, a avut rodajul facut asa cum trebuie 4500kmsi totusi scoate pe dyno 100cp. in concluzie te sfatuiesc sa nu te mai dai rotund si sa mai citesti ce au mai scris si altii. daca tu crezi ca masina ta face mai mult de atat esti liber sa pui o fisa dyno si sa ne arati ca motorul meu este nasol, caz in care eu ma voi duce la importator sa ma cert cu el. Pana un-alta eu sunt de parere ca motorul scoate 100 cai si ca mai mult de 110 (cu dare de mana) din el nu o sa scoti numai din chip-tuning.
mituc

Mesaj de mituc »

Exista vreo posibilitate, vreo cauza, nu stiu, din cauza exploatarii sau folosirii unui carburant sau ulei aiurea, motorul sa fi ramas in urma cu 10CP fata de specificatiile initiale?

Tu nu ai de gind sa faci scandal? Ca daca nu e vorba doar de a ta ci de majoritatea sau toate atunci este super grav si super nasol.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

problema este iun felul urmator:
1) cam 90% din masinile benzina aspirate sunt supra apreciate de producator
2) acelasi lucru a patit Sebastian (presedintele Legal Racing) cu al lui 206RC (cei care au VTS s-ar putea sa aiba aceeasi problema), dar mult mai grav (masina facea 156 cai), i-a dat in judecata si dupa 3 ani a castigat cateva mii de euro daune morale cu un chin de nedescris.
3) E foarte posibil ca ei sa masoare puterea in alte conditii (aer mai dens, benzina lor cu cifra octainca 100+ si alte asemenea mizerii)
4) Eu deja strang bani pt pasul 2 la motor :D
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Dupa ce pun evacuarea, o sa trec la soft si o sa va anunt atunci cum sta Hdi pe dyno, dar sa fiu cat se poate de sincer mie mi s-a parut ca Hdi trage mai bine decat benzina (dar poate sa fie doar cuplul de vina).

Si cam de la inceput nu mi s-a parut sa traga de cei 110 Cp. F putini producatori declara puterea la roata, iar daca este cea declarata deobicei este exact cum zicea cineva mai sus, in conditii optime, pe care nu o sa le optii aproape niciopdata pe drum.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
rado

Mesaj de rado »

peste
motoarele sunt sigur ca au 110 cai de firea lor poate +-1% din constructia motorului in sine..dar, avand in vedere ca ele sunt comercializate peste tot in lume exista diferente..poate la clima ceva mai rece are cei 110 cai poate in sahara nu mai trage deloc...ideea e ca au super controale in fabrici ..de calitate si tot felul de certificate de la TUV la altele necunoscute noua ..un motor de marca asa cunoscuta nu se preteaza la chestii din astea...proiectele de motoare sunt super studiate si incercate..nu se fac motoare pe genunchi
sau
poate tu ai o problema la masina...
ps.
referitor la chestia ca ai facut rodajul asa cum trebuie ...eu la inceput cand mi-am luat prima masina evident pe atunci o dacie ..i-am facut rodajul ca al carte ..eram super incantat de ea..era primul motor de 1.6 pe berlina au facut putine bucati pentru testcel care apoi l-au pus pe nova gt)..schimbam vitezele cu pauza intre ele cu o jumatate de secunda in punctul mort etc..e..la 10 000 km ..am schimbat cutia de viteze 8)
Imagine

rado

Mesaj de rado »

aa..imi amintii inca ceva ..imi povestea un prieten cu un audi ..care in germania ajungea chiar la 200/h iar in romania mai mult de 170 nu trecea cu orice fel de combustibil...
noi avem carburantii de f proasta calitate ...chiar cei catalogati 98, 99+ , 100...
e posibil ca asta sa fie cauza majora a scaderii puterii motorului fata de specificatiile fabricantului..
Imagine

Arise

Mesaj de Arise »

peste, posibil ca cei 100 CP sa fie din cauza benzinei...

Cazul meu: Motorul de 1.4i. (Vitezele sunt pe GPS).
Acum 1 an, eu am atins cu benzina OMV100 un top speed de 191 Km/h pe A2.
Cand am venit din Bulgaria, un mix de vreo 3 benzine diferite... toate de 95, am atins un amarat 172km/h. Mai mult nu a vrut... :evil:

Eu cred ca ar putea fi si benzina de vina...

Poate ar fi fost cazul sa incerci la dyno cu OMV 100...
pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

maine se va intampla si dyno cu benzina omv super 100
mituc

Mesaj de mituc »

Shadow scrie:Si cam de la inceput nu mi s-a parut sa traga de cei 110 Cp. F putini producatori declara puterea la roata, iar daca este cea declarata deobicei este exact cum zicea cineva mai sus, in conditii optime, pe care nu o sa le optii aproape niciopdata pe drum.
Daca ai HDI umbla chip intii, lasa evacuarea. Schimba evacuarea eventual cind schimbi si turbina cu una mai mare.
E posibil sa nu simti cei 110CP pentru ca-s de diesel. Ce pot sa-ti spun este ca a mea benzinara lasa usurel in urma TDI-uri de 140CP daca-s passat sau a4, insa cu un golf 2.0TDI sau cu un 1.6HDI+chip nu ar avea sens sa ma intrec pentru ca e cam clar rezultatul (poate doar cu un 2.0HDI stock sa mai am sanse ca aia e mai grea).

Scrie răspuns

Înapoi la “Performance Tuning”