1.6 benzina vs 1.6 diesel
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Diesel de 138CP o sa pape benzina de 120..
110CP benzina vs 110CP motorina, dupa datele tehnice teoretice, benzina e un pic in fata..
110CP benzina vs 110CP motorina, dupa datele tehnice teoretice, benzina e un pic in fata..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
nero
- Robotizat
Pai in caz ca iti iei masina pentru liniute, probabil benzinarul e mai potrivit. Pentru mine masina = libertate + confort, iar in cazul asta dizelul mi se pare mult mai potrivit.
Poate am mai imbatranit eu, dar nu mi se mai pare fun sa fac liniute la semafor, sa schimb gume+placute+discuri in fiecare an si sa rup masina in caz ca imi sare o groapa in fata. In schimb mi s-a parut placut sa merg pana in Grecia fara sa alimentez pe drum, sa ma duc la mare sau la munte chiar daca nu am rezervorul plin, etc.
Iete si un exemplu de autonomie

Poate am mai imbatranit eu, dar nu mi se mai pare fun sa fac liniute la semafor, sa schimb gume+placute+discuri in fiecare an si sa rup masina in caz ca imi sare o groapa in fata. In schimb mi s-a parut placut sa merg pana in Grecia fara sa alimentez pe drum, sa ma duc la mare sau la munte chiar daca nu am rezervorul plin, etc.

Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
- Aiurica
@ bogdan
iese fum...asa cum ai spus....
intotdeauna am sustinut ca, castigul este din plaja mare de turatie la benzina.
este posibil ca la sfarsit dieselul sa fie a 3-a sau a patra pe cand benzina sa fie o treapta inferioara...rezulta un schimb mai putin deci.....
iese fum...asa cum ai spus....
intotdeauna am sustinut ca, castigul este din plaja mare de turatie la benzina.
este posibil ca la sfarsit dieselul sa fie a 3-a sau a patra pe cand benzina sa fie o treapta inferioara...rezulta un schimb mai putin deci.....
Ultima oară modificat Lun Dec 03, 2007 5:31 pm de către Aiurica, modificat 1 dată în total.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- Bogdan
- Fondator
Uite un om care gandeste practic...de multe ori imi doresc sa fiu si eu asa...dar cred ca tre sa se mai adune niste ani..nero scrie:Pai in caz ca iti iei masina pentru liniute, probabil benzinarul e mai potrivit. Pentru mine masina = libertate + confort, iar in cazul asta dizelul mi se pare mult mai potrivit.

-
nero
- Robotizat
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Daca e sa ne luam dupa datele 0-100 ale lui 2.0HDI (143CP, dar care e si mai greu) atunci da. Insa nu luati in calcul ca 402m nu e 0-100 ci 0-130 sau 0-135 (la asemenea motoare).Bogdan scrie:Diesel de 138CP o sa pape benzina de 120..
Apoi, degeaba HDI-ul are cuplu mai mare daca-l are la turatii mici, iar de acolo unde are cuplul mare poate doar sa intretina mai eficient miscarea, nu neaparat sa accelereze puternic. Iar zona aia dintre 2500rpm si 4000rpm e destul de complicata pentru un diesel cind vine vorba sa accelereze rapid (are si pistoanele mai grele, si cursa mai mare, o tura de motor e mai aiurea de realizat). Iar 1.6i-ul chiptunat creste relativ usor in ture fata de varianta nechipata.
Ce vreau eu sa va spun nu este nicidecum ca va cistiga benzinarul, ci ca nu se poate da un verdict decit la fata locului
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- Bogdan
- Fondator
2.0HDI are n-are 138CP?
Gasisem eu undeva 0-400m la toate motorizarile si dieselul de 138CP statea bine, chiar foarte bine comparat cu benzinarul de 140 sau cat are.
Gasisem eu undeva 0-400m la toate motorizarile si dieselul de 138CP statea bine, chiar foarte bine comparat cu benzinarul de 140 sau cat are.

-
nero
- Robotizat
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
-
Adrian
- Membru 'tunat'
Mai, eu m-am dat cu C4 lu' Mircea, cipuit la 138, l-am condus si inainte si dupa cipuire...
Prima senzatie a fost:
Iti fugea volanul din mana cand ii dadeai in gura.. Foarte violenta acceleratia! Oricum, eu sunt fan diesel declarat!
Cand o sa am mai multi bani si o sa ma satur de ce am acum, poate imi iau unul.. Dar sa sara de 140cai si 300nM!
Prima senzatie a fost:
Iti fugea volanul din mana cand ii dadeai in gura.. Foarte violenta acceleratia! Oricum, eu sunt fan diesel declarat!
Cand o sa am mai multi bani si o sa ma satur de ce am acum, poate imi iau unul.. Dar sa sara de 140cai si 300nM!
- Aiurica
discutia se muta in alt colt....
este clara diferenta intre cele 2 chipuite.....nimeni nu contesta dieselul in aceste conditii.
problema e daca e acelasi lucru la stock....
toata lumea cunoaste posibilitatile hdi-ului.....de mapare...
deci...stock vs stock?
este clara diferenta intre cele 2 chipuite.....nimeni nu contesta dieselul in aceste conditii.
problema e daca e acelasi lucru la stock....
toata lumea cunoaste posibilitatile hdi-ului.....de mapare...
deci...stock vs stock?
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
-
nero
- Robotizat