Ce masina noua v-ati cumpara acum?

Discutii despre orice legat de masini
Scrie răspuns
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Re: Ce masina noua v-ati cumpara acum?

Mesaj de Bogdan »

Este si una mare...alta clasa, alte motoare, alta masina, alt interior...trebuie daor sa iti placa si sa n-ai nimic cu VW!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

VW isi merita banii pe vremea lui Golf 2. Aia a fost masina care a crescut foarte mult imaginea marcii, si de atunci ei profita de asta. Hai sa o luam pe cazuri concrete:
- Masina mea a costat 20k. Un Golf 5 cu motor de 1.9TDI, 105cp cu dotari aproape echivalente costa cu 3000 de euro mai mult. Deci motor mai slab si cu probleme, dotari mai slabe, pret mult mai mare, spatiu interior mai mic, nimic special la design... de ce as alege Golf?
- Prietena mea are VW Polo 1.2, 60cp, echiparea happy+alarma. A costat 10.800 euro, bani in care intra lejer Mazda 2 cu motor (mult) mai bun, dotari mai bune (Polo nici macar ABS nu are), garantie mai buna, calitatea materialelor si a imbinarilor net superioara (Polo e facuta cu picioarele). In banii aia se mai incadrau mai multe masini mai atragatoare si superioare din toate punctele de vedere (Fiat GP, Ford Fiesta, Suzuki Swift, etc.)
Exemplele pot continua. Eventual da-mi tu un exemplu de echipare, de pretentii sau de bani la care VW are o oferta buna.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

aiurica scrie:continui sa cred ca e cu vulpea cea care nu ajunge la struguri.....
eu personal atat am putut sa ma intind.
dca puteam de un passat, cu siguranta era una dintre optiuni.
sa fim seriosi...e dif uriasa intre cele 2....
Nu trebuie sa generalizezi chestia cu strugurii.
Eu puteam sa ma intind mai mult, puteam sa imi iau o masina mai mare, din clasa superioara sau un C4 mai dotat si de la Mugurel daca citeam mai bine forumul inainte sa dau comanda (asta nu inseamna ca Champion nu are tot ce e esential, tocmai de aia nici nu ma roade asa tare ca n-am tot felul de chestii nu esentiale ce-i drept) insa cu banii economisiti am plecat a doua zi dupa ce am dat comanda cca 3 saptamani prin Europa. Consider ca acea excursie mi-a adus mult mai multe beneficii decat o masina care personal nu imi place de nici o culoare.
De ce am ales C4?
Pentru ca imi place. Desi Passat e clasa superioara, asta nu inseamna ca m-as simti la fel de bine sa detin un Passat pe cat ma simt cu patratelul meu.
Gusturile astea nu tin de clase, bani, dotari.
Este pur si simplul acel `je ne sais quoi` care te face sa iubesti o masina, o fata, etc.

Normal ca e diferenta intre Passat si C4. Alte preturi, alte materiale, alte finisaje.
Insa bucuria de a conduce nu e data decat de acel `ceva` pe care o masina poate sa o aiba pentru unii si pentru altii sa nu o aiba.

Daca va uitati la TG o sa vedeti masini care desi sunt foarte moderne dpdv tehnic, sigure emotia produsa soferului e 0.
Sa va dau exemplu de un cunoscut cu un Lexus, mi-a marturisit personal asta: mi-a zis ca masina e f bine facuta, foarte calitativa dar nu simte nimic. Nu simte nici o placere cand o conduce, nu simte nici un sentiment din ala sa se scoale la 3 noaptea sa ia masina la condus de placere, no nothing. Nici macar prea multa prestanta si rafinament a zis ca nu simte deoarece lumea nu stie ce masina e, mereu il intreaba daca e coreeana.
A ramas la prima lui dragoste, un Focus ST de 5 ori mai ieftin cred.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
candymann

Mesaj de candymann »

Deese eu nu te mai inteleg. cine te intelege sa imi spuna si mie. tu vrei si cu satul si cu frigiderul plin. vrei si aia, dar si cealalta, dar ieftin sau fara bani. te intereseaza n-shpe chestii, iti trebuie, dar nu te apuci de niciuna. tare ma tem k semeni cu vulpea care nu ajunge la struguri. dc te superi e treaba ta.
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Ce nu intelegi man ?
E foarte simplu. Am spus ca nu mi-as lua Passat pentru ca nu imi place.
Mi s-a sarit in cap ca cu vulpea, cu strugurii....ca si cand in secret as saliva dupa un Passat si bla bla bla.

E chiar asa o crima ca daca as avea 40.000 de euro sa zicem sa imi iau un C4 extra full, pentru ca imi place, sau alta masina care imi place (TypeR,new C5, Mazda6, etc) si cu restulde bani sa fac ce vreau eu decat sa ii dau pe toti pe un Passat CARE NU IMI PLACE?

N-am voie sa imi cumpar o masina CARE IMI PLACE, chit ca e mai ieftina, clasa mai mica DAR CARE IMI PLACE si IMI PRODUCE SATISFACTIE SA O AM IN PARCARE decat o masina care NU IMI PLACE (in speta Passat-ul) ?
Atentie! N-am zis ca nu e mai buna. Logic ca e mai buna.
DAR NU IMI PLACE (nu imi place mie, asta nu inseamna ca condamn pe cineva caruia ii place Passatul si si-ar lua-o, doamne fereste, suntem liberi in alegeri)

Ar trebui sa ne luam toti Passat, dupa modelul asta de gandire, nu ?

Topicul se numeste `Ce masina noua v-ati lua acum?`
Ei bine, si daca eu as avea 40.000 euro acum in mana sa imi iau o masina si mi-as lua un C4 extra full sau un TypeR si nu un Passat, care ar fi problema ?
Sau daca as avea de ales intre un C6 extra full si un Passat extra full si l-as alege pe primul, care ar fi problema?
candymann

Mesaj de candymann »

dc ai banii iti potzi lua ce vor mushchii tai. si sa stai apoi pe 10 forumuri. dar nu vad rostul despicarii firului in tznshpe mii de bucatzi. atata tot ne invartim k deja eu m-am ametzit de cap. daca te tzine bracinarii, i-tzi c6 si crosser deodata. numa' hai la mine sa le iei. :P :D :lol:
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Asta zic si eu.
Esti liber sa iti iei ce masina vor de banii pe care ii iei.
Poti sa iti iei 2 Loganuri sau 1 C4.
3 Loganuri chele sau un Golf.
etc
E alegerea ta.

Ce m-a deranjat e ca se tot bate apa in piua ca unii de pe aici si-au luat C4 pentru ca atat si-au permis si nu pentru ca le-a placut.
Ei bine, eu si Nero (el a zis-o) puteam sa dam ceva mai multi bani pe masina dar n-am facut-o. Dar am luat-o pentru ca NE PLACE.
Asta nu inseamna ca salivam in secret la un Passat si ca murim de ciuda ca nu ne putem permite unul.

Daca cineva prefera sa nu investeasca toti banii pe care ii are intr-o masina iarasi, e problema lui si din punctul meu de vedere foarte bine ca face asa.

Pe mine ma intereseaza acum sa imi fac o casa.
Dupa asta discutam de C6 daca va fi cazul, pentru ca sunt mort dupa el.
Si iti promit ca daca o sa am bani sa imi iau, de la tine il iau :)
Si iti dau cuvantul de onoare ca ma doare in coor ca Passat are valoare mai mare la revanzare, ca Passat o fi mai bine facut, ca are motoare mai puternice (+200hp imi sunt arhisuficienti), ca Passat e masina smecherului in Romania (lol) sau mai stiu eu ce.
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Nu-l iei de la candy, ca te costa mult benzina de la SM la Buc. Garantat!
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Neah, mi-o da cu plinul facut la ce vanzare ii fac :D
Cred ca ar fi primul C6 vandut la SM, nu candy?

Mai oameni buni, sa nu intelegeti ca am ceva cu voi.
Insa ma enerveaza cand aud ca C4 a ajuns masina omului care e frustrat ca nu a avut bani (sau nu si-a luat) Passat :)

Putina mandrie, ce naiba :)

Si inca o chestie....statutul social nu se castiga prin valoarea in euro a masinii pe care o ai.
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Eu nici n-am pus problema de factorul subiectiv. Pur si simplu n-am gasit niciun motiv pentru care as da mai multi bani pe o masina mai proasta (ma refer aici la Golf). Si daca as vrea masina din clasa medie, cred ca gasesc vreo 10 variante mai bune decat Passat, din considerente rationale, logice si obiective (primele pe lista ar fi Mazda 6, new C5 si Ford Mondeo).
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
candymann

Mesaj de candymann »

referitor la c6. in sm ink nu s-a vandut niciuna. oricum nici in tara nu sunt mai mult de 5. daca ai bani sa vii la sm dupa ea inseamna k ai bani si de plin. faza e k tot 1 unitate se considera vanduta si nu mai multe. deci nu imki faci mare branza de vanzare in afara de faptul k este o vanzare "de palmares", avand in vedere faptul k nu se vand zilnic, sau lunar nici macar pe tzara, d-poi pe concesiune k doar nu e pãssat sau ce classe sau beemveu. oricum, pe cand iti iei tu c6 eu nu mai lucrez la citro.
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Te muti la VW? :D
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Nu ... o sa vanza New Trabi :D
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
candymann

Mesaj de candymann »

Bogdan98 scrie:Nu ... o sa vanza New Trabi :D
Lãstun nene!
candymann

Mesaj de candymann »

Deese scrie:Te muti la VW? :D
eu nu pot sa vin azi la tine sa iti spun k citroen e bun, iar saptamana viitoare sa vin sa iti spun k renault e cea mai buna, iar citroen sucks, avand in vedere faptul k tocmai conduc unul.
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”