Accidente, potentiale sau reale, povestiri

Accidente de toate felurile...
Scrie răspuns
newt
CPatratzel
Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic

Mesaj de newt »

Aici ai perfecta dreptate! Si, de asemenea, este perfect adevarat ca strazile noastre nu sunt nici pe departe potrivite pentru astfel de viteze. Problema este ca astfel de oameni ies pe strazile din afara, unde astfel de viteze sunt chiar legale, si apoi ii vedem la stiri....
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
onacus

Mesaj de onacus »

newt scrie:Aici ai perfecta dreptate! Si, de asemenea, este perfect adevarat ca strazile noastre nu sunt nici pe departe potrivite pentru astfel de viteze. Problema este ca astfel de oameni ies pe strazile din afara, unde astfel de viteze sunt chiar legale, si apoi ii vedem la stiri....
Sa nu fiu rau... da' inafara de Germania unde nu este limita de viteza, cred ca 130 este cea mai mare viteza legala in europa. Sunt chiar tzari care limita mai jos la ei pe autostrazi.
Dar oricum, 150 mi se pare decent cand ai limita de 130 :P (in sensul ca nu ar trebui data amenda :lol: :lol: :lol: )
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
newt
CPatratzel

Mesaj de newt »

Sunt perfect de acord! Stiu ca mergeam mult prea tare mai ales pentru strazile noastre - aveam sanse mari s-ajung eu la stiri) dar aici e vorba despre disciplina benzii nu depre viteza cu care mergi.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

insa peste 130-140 pe drumuri nationale inseamna exagerat. In cazul unui accident e foarte simplu sa ajungi pe contrasens sa mai nenorocesti inca vreo 10 masini. 10 masini x medie de 2 ocupanti inseamna vreo 20 de persoane. asta cel putin. Dupa cum am spus am prieteni care pentru 160 au platit cu viata. Pe cumnatu' meu multi l-au cunoscut in BG: sta in scaun dupa ce era pasager in spate intr-o masina tunata chiar de el. Autostrada e una, restul de drumuri este alta. In leg. cu germa, exista limitari de viteza pe autobahn, sunt insa cateva autostrazi unde intr-adevar nu exista limitare, insa noi cu c4 nu prea avem alta sansa decat banda aia de viteza mica :lol: :lol: :lol:
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
herete

Mesaj de herete »

silvius, te contrazic, in Germania nu exista limita de viteza pe autostrada, doar inainte de iesiri sunt limitari, nu la toate insa. Anu asta am rulat cu un prieten si pe banda de viteza mare cu Loganu la 190. Cat de aiurea era sa depasesti toate marcile alea germane de masini :D
C4 Coupe Urban Jungle 1.6i 16V 110CP Gris Fer B 55 PSU
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Exista lmitari de viteza pe autostrada in germania, insa sint pe alocuri (curbe de exemplu) sau apar limitarile daca se schimba conditiile (ploua, ninge, etc, incep sa se aprinda indicatoarele cu limitarea de viteza).
In rest... cit te tine gazul, pedalele si tupeul.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
newt
CPatratzel

Mesaj de newt »

In urma cu 10-15 minute, intre Romana si Victoriei, mergeam linistit in coloana pe banda 1, si vad la cateva masini mai in fata, pe banda a doua, pe BBK. Dau un flash, nu ma vede, se pune coloana in miscare, iar eu cu ochii la BBK ratez franarea goLanului din fata. Ce ochi am facut cand am bagat piciorul in frana si vedeam cum ma apropii de ala, dar si ce ochi am facut cand in cele din urma am oprit la cativa cm de bara lui si ma uit in retrovizoare ca sa vad cum goLanul din spate (da! ma incercuisera! mai era unul si in stanga!) se chinuia din rasputeri sa opreasca.... :shock: :shock: :shock:
HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

si...? si...? a reusit???
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
newt
CPatratzel

Mesaj de newt »

Iti dai seama ca, daca am ajuns sa scriu despre intamplare dupa doar 10 minute, nu s-a intamplat nimic. Probabil ca daca ar fi fost sa ma loveasca as fi tunat si fulgerat si numai de postat pe forum n-as fi avut chef.... 8)
silvius

Mesaj de silvius »

sorry, confirm, eu eram in fuga la ats ca deja eram in intarziere si cautam culoar pentru slalom, in plus dupa cum am spus pe cealalta pagina eram adormit rau de tot, era sa pocnesc si eu masina, insa franele pentru care mergeam la ats m-au tinut :)

Oricum si la intoarcere de la ats, pe calea victoriei, in timp ce eu rulam regulamentar cu 50km/h :!: unul din stanga mea cu ditamai bmw-ul cu nr de db trage de volan in dreapta spre mine. Evident pana aici a fost partea cu rulatul regulamentar. Omul statea la telefon si nu avea nicio treaba.
Concluzia pe care o trag despre RO: daca mergi strict regulamentar poti sa ti-o iei destul de bine. Atunci cand o calci si schimbi des benzile atentia iti creste si automat eviti multe faze penibile.

Si ca sa continui cu posibile evenimente nedorite: rulam pe E70 in Bulgaria, neregulamtar cu 120 la ora. In primul viraj vad un roman de al nostru depasea mai intai o masina, a doua, a treia, dupa a patra era un tir..... venea tampitul cu vreo 140 la ora si nu a schitat macar o incercare de revenire pe banda. Bineinteles ca i-am umplut portbagajul de carne. Inca o data avariile si-au facut treaba si masina a franat asa cum trebe.
De ce sa ma mai mir cand baietii de la ats imi spun ca discurile mele arata ca la 40 de mii cand eu am 18 mii?
Ultima oară modificat Vin Sep 07, 2007 2:10 pm de către silvius, modificat 1 dată în total.
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Sa-mi ziceti pe unde mergeti astazi sa va evit :lol: :lol: :lol:
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Deci mai baietzi: cum tocmai am incheiat un concediu de 4000+ de kilometri dintre care
multi parcursi pe autostrada marca EU, ma bag si eu in vorba in stilul meu caracteristic de baiat fin:

Voi nu stiti, in p#&@ mea (asta e semn de punctuatie), ca limita de viteza pe autostrada in EU
(exceptand mici portiuni) este de 130Km/h... iar in rest 100Km/h, 90Km/h sau 70Km/h?

Ce mama dreq cautati cu 199 Km/h (da, am facut-o si eu, dar pe autostrada respectiva, pe raza de 20
de kilometri nu era nici o fiinta vie sau vre-un obiect motorizat, get it!?!).

Pai tahimetrul de la ceasul meu elvetian spune ca la 190Km/h parcurgi un kilometru (1000m)
in mai putin de 20 de secunde, deci 500m in mai putin de 10 secunde... Intrebare:

Cam cate sute de metri credeti voi ca vede un sofer cand verifica oglinda retrovizoare???

PS: A nu se intelege gresit!?! Eu sustin vehement faptul ca romanii nu stiu sa conduca, pentru ca:
1. legislatia rutiera e prost facuta si chiar daca ar fi bine facuta, nu se aplica (Traiasca Politia Rutiera!)...
2. romanu' nu realizeaza faptul ca sofatul e un privilegiu care trebuie castigat, nu un drept irefutabil...
3. Statul roman nu realizeaza faptul ca sofatul e un privilegiu care trebuie castigat, nu un drept irefutabil,
deci scoala de soferi e o bataie de joc...
4. Exista o masa foarte mare de romani care au trecut de la drum pietruit si caruta, direct la Passat 2003 TDI
si autostrada ("[...]pe ciordeala, pe mangleala, asta-i drumul rau sau bun[...]", vorba cantecului), si,
ca atare, nu au capacitatea intelectuala de a gestiona problema... ;)
5. Parcul auto al Romaniei
pute de rablamente de mult defuncte (revizii facute in fata blocului, apa si sapun in loc de lichid de frana etc)
6. Exista niste putregaiuri de bosorogi care nu vad sa citeasca un ziar dar ei au treaba cu masina in oras...
7. In contrabalans, exista o generatie 'bublegum', din care inca nu au murit suficient de multi incat
sa-si dea seama ca masinile 'astea mari' (chiar daca le primesti cadou de craciun ca pe alea mici), nu sunt de jucarie...
8. Infrastructura e de tot cacatul (in Austria te avertizau 3 chestii ca ti se termina banda, la noi, nici macar nu exista marcaj)
9. Si ca sa termin cu ce am inceput, si in acelasi stil elegant: "M#`3 POLITIA ROMANA!" De ce?
Pentru ca, la mine in fata blocului, intr-o zona cu pretentii, la doar 10 minute de mers pe jos de Piata Unirii,
se petrec minim 3 accidente pe saptamana, accidente soldate cu avarii grave si uneori cu accidentari corporale grave...
Ieri, ca sa fie asa, de bun augur, au fost 3 intr-o singura zi, dintre care unul a implicat 5 masini - 2 in miscare si 3 parcate...
Dintre acestea 3 masini sunt avariate grav (inclusiv tehnic...), dar cu toate astea... GARCEA a venit,
nu a declarat vinovat, nu a sanctionat pe nimeni, nu a testat alcolemia nimanui, desi era clar faptul
ca soferul vinovat avea viteza excesiva si nu a respectat semnul de STOP si nici pe cel de Cedeaza Trecerea
care-l preceda la 50 de metri... (oricum cel de Cedeaza Trecerea era mascat de un TIR "PARCAT REGULAMENTAR"
regulamentar my ASS, dar al carui proprietar nu va primi nici o sanctiune, sau amenda sau ceva)...
Am (eu) intrebat: "Domnul meu, cam cate accidente pe zi trebuie sa vada intersectia asta pentru ca
Politia RUTIERA Romana sa se autosesizeze si faca un memoriu catre Primarie pentru a se instala aici
un set de speed-bumps, semnale luminoase sau ceva?" Nu ma voi injosi sa repet balbaiala SUBINSPECTORULUI "Capsuna"...

Atat.

PS: Italienii au o vorba:
"Chi va piano, va lontano, chi va forte, va a morte!"
si noi avem alta:
"STOP Accidentelor! Viata are prioritate!"...
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
silvius

Mesaj de silvius »

Man, dar esti nervos rau azi :lol: :lol: :lol:
Ai si nu ai dreptate. Cu 199 la ora nu stiu cati dintre noi merg zeci de km pentru ca am ramane fara benzinica destul de repede si apoi am impinge masina pana la benzinarie. Pe autostrada conduci dupa cum e drumul si cat iti permite. In locuri pe unde am mers cu 170 am mers si cu 90 la ora datorita conditiilor. La viteza de 199 la ora , asa cum spui tu, ai terminat tronsonul de 20 km in mai putin de 6-7 minute. La viteza aia e cam greu sa vezi fiintele vii pe o raza asa de mare, insa probabil tu nu mergeai cu viteza, ci zburai la mica altitudine, vb unui coleg :wink:
La 199 la ora te uiti mai mult decat rar la retrovizoare: trebe sa te uiti in fatza ca acolo se intampla spectacolul. Spectatorii din spate sunt doar cei din fata carora trebe sa te dai la o parte. 199 la ora nu e o viteza de neintrecut, mai ales daca esti pe autobahn
La punctul 1, 4,5,6,7, si 8 sunt perfect de acord.
Insa SOFATUL NU ESTE UN PRIVILEGIU, CI UN DREPT, un drept la fel ca si mersul la plimbare pe jos. Asta trebe sa inteleaga si ala cu dacia din 1900 toamna care merge cu 80 pe autostrada pe banda de viteza si nu se da neam la o parte, asta trebe sa inteleaga si soferii de la ratb, o parte mare de taximetristi, cate un cretin pe motor care o taie pe rosu ca are nush cati cai intre picioare, insa nu in locul unde trebe. Si de asemenea si anumiti politisti care isi merita numele de garcea. Acesti garcea nici ei nu inteleg ca a conduce e un drept, traim intr-o tara libera. Man, nu stiu in ce tari ai fost, insa faza cu privilegiul e doar in papua :lol: :lol: :lol:
La ultimul punct: daca te uiti mai atent la indicatoare o sa vezi cate sunt ascunse dupa masini parcate 'regulamentar' sau dupa crengi de copaci. O sa vezi si pietonii care se strecoara pe trecere in spatele cate unei dubite parcate la fel de regulamentar de nu ii vezi decat cand sunt precum popicele in fata ta si apesi la pedale sa opresti masina de ala din spatele tau iti cumpara cate o bara de protectie pe zi (ok exagerez).
Asta e tara in care traiesti. Crezi o poti schimba altfel decat cu alta?
newt
CPatratzel

Mesaj de newt »

Complet off topic dar ma gandeam sa destind un pic atmosfera...
SAMmy, man, no offence, dar ai o logoree demna de "pastila zilei" dintr-o gazeta de mare tiraj!!!! Daca n-ai, fa-ti blog, sau mai bine, apuca-te sa faci content writting pentru ca se pare ca ai de unde si mai faci si-un ban pe deasupra!!! Cheers!!
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

S-a mai scris ceva intre timp si revin:
In Germania, pe autostrazi exista permanent limitare de viteza, doar ca pe alocuri e mai mare decat 130Km/h
si doar pe anumite benzi, clar? Nu stiu de unde le scoateti pe astea cu fara limitare vorbind la modul
general despre autostrazile din Germania... si ca sa fie treaba si mai ok... la ei se face scoala speciala
pentru circulat pe autobahn, iar in primul an de soferie nu ai voie pe autobahn...

@newt: multam frate!

@silvius: nu prea ai inteles!
1. faza cu 20 de kilometri era o metafora... idea e ca eram singur pe sosea, pe A2 in BG si in instantul in care
am vazut ceva miscare am inceput sa reduc... cand am ajuns in raza primului coleg de trafic aveam 130Km/h...

2. faza cu 199Km/h nu e valabila pentru ala care merge cu 199Km/h, ci pentru ala care se asigura,
nu vede pe nimeni, si in 10 secunde tu care mergi cu 199Km/h esti in dreptul lui, dar el nu te-a vazut,
desi s-a asigurat... nu te-a vazut pentru ca acum 10 secunde cand s-a uitat el in oglinda tu erai la 500m
in spatele lui, iar oglinda iti dezvaluie maxim 200 de metri... din care doar 100 clar, restul mai putin clar...
Entiendes?
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Scrie răspuns

Înapoi la “Crash boom bang - Accidente”