DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!
- IceRidder
- Uichi Sec
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDi 92 cai
- Numar Inmatriculare: . . . B 113 RDR
Re: DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!
din multe puncte de vedere prefer benzina (chiar daca am diesel) dar cand anul trecul la sibiu cei cu benzine mai faceau un plin chiar m-am simtit bine ca eu mai aveam aproximativ jumatate de rezervor. cel mai important este ce te intereseaza mai mult : feeling/consum
felicitari alex ai pus punctul pe I
felicitari alex ai pus punctul pe I
Marele Alb - 1.6 HDI 90 CP
- Cosma Adrian
- Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY
Alex
you're za men, cam asa ceva, deci nu e nevoie de multe teorii sau cifre
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
- Mihay
- Supermoderator
eu nu inteleg de ce voi cu hdi`urile scrieti aici ca nu va regasiti in intrebarea din topic...pun pariu ca daca verific voturile cu siguranta au votat multi care au hdi`uri. de ce trebuie sa ma faca cineva pe mine sa cred ca dieselu de la c4 e mai tare ca benzinaru? am avut masini pe benzina, am vrut benzina, o sa`mi doresc in continuare benzina , sper sa am bani de masina noua si de bagat plinuri la greu...daa imi place benzina si detest dieselu`
il detest cand vad bonurile de carburant, dar atata timp cat si la mine se zbacaie 4-5 linii la benzina e ok 
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
in primul rand nu spun ca dieselul este mai bun decat benzina si nici nu incerc sa conving pe nimeni ( cu atat mai mult un pasionat de benzina pt ca nu voi reusi niciodata )
dar sa vii sa'mi zici ca un diesel e mai scump la intretinere decat benzina mi se pare un pic deplasat ...ca sa nu zic aberant ( discutand aici pe o durata de pana aprox 100k de km )
deasemenea sa vii sa-mi zici ca 1.6 i "face" 1.6 hdi ( 0-100 , secunda aia e total irelevanta pt ca nu vad situatia in care sa fie pusa in practica in viata de zi cu zi in trafic decat intre 2 semafoare , ceea ce eu nu fac ; viteza maxima , cu un avantaj de 5-10 km pt benzina , iarasi nu vad unde sa te folosesti de el , cel putin in Romania ; iar la reprize de'asemenea nu cred ca va lasa un 1.6 i in urma un 1.6 hdi ) iarasi mi se pare ..... cel putin irelevant
PS: eu nu am votat
LE: iti urez sa ai parte de un benzinar de 3.0 L turbo cu o tractiune integrala si de'asemenea sa ai bani de benzina , taxe , casco si ce cheltuieli mai sunt

dar sa vii sa'mi zici ca un diesel e mai scump la intretinere decat benzina mi se pare un pic deplasat ...ca sa nu zic aberant ( discutand aici pe o durata de pana aprox 100k de km )
deasemenea sa vii sa-mi zici ca 1.6 i "face" 1.6 hdi ( 0-100 , secunda aia e total irelevanta pt ca nu vad situatia in care sa fie pusa in practica in viata de zi cu zi in trafic decat intre 2 semafoare , ceea ce eu nu fac ; viteza maxima , cu un avantaj de 5-10 km pt benzina , iarasi nu vad unde sa te folosesti de el , cel putin in Romania ; iar la reprize de'asemenea nu cred ca va lasa un 1.6 i in urma un 1.6 hdi ) iarasi mi se pare ..... cel putin irelevant
PS: eu nu am votat
LE: iti urez sa ai parte de un benzinar de 3.0 L turbo cu o tractiune integrala si de'asemenea sa ai bani de benzina , taxe , casco si ce cheltuieli mai sunt
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Alex, performantele unei masini sunt clare indiferent ca tu te folosesti de ele sau nu!
Asa ce conteaza ca un Type R face cu 5 secunde mai mult pana la 100 , ca doar din semafor in semafor nu se simte!
Tu vorbesti de latura practica a exploatarii unei masini, altii vorbesc de latura sportiva, altii de liniute, etc etc. Stii vorba aia, fiecare cu ce-l doare!
E imposibil sa faci un versus concret, daca nu stii din ce punct de vedere privesti!
Eu vreau un diesel puternic si automat, sa consume 10 in oras, ca benzinarul de 1.4!! Clar ca in situatia asta voi vota pt diesel comparat cu o benzinara!
Vreau o masina pe benzina de 200cp, automata, turbo, sa-i fac chip, sa-i pun suspensii, sa merg cu ea la liniute! Nu conteaza cat consuma, nu ma intereseaza! Clar voi vota cu benzina in cazul asta..
Deci repet, fiecare cu ce l doare si asa isi exprima parerea!!
Vorbind pe lucruri concrete, dieselul castiga la consum, benzina la ceva performante pe hartie(care cum zici si tu pot fi insesizabile, dar sunt acolo pe hartie), dieselul pierde sau pierdea la valoarea de achizitie etc etc. Astea sunt lucruri concrete din punctul meu de vedere, restul sunt doar interpretari ale fiecaruia in functie de necesitatile care le are!
Asa ce conteaza ca un Type R face cu 5 secunde mai mult pana la 100 , ca doar din semafor in semafor nu se simte!
Tu vorbesti de latura practica a exploatarii unei masini, altii vorbesc de latura sportiva, altii de liniute, etc etc. Stii vorba aia, fiecare cu ce-l doare!
E imposibil sa faci un versus concret, daca nu stii din ce punct de vedere privesti!
Eu vreau un diesel puternic si automat, sa consume 10 in oras, ca benzinarul de 1.4!! Clar ca in situatia asta voi vota pt diesel comparat cu o benzinara!
Vreau o masina pe benzina de 200cp, automata, turbo, sa-i fac chip, sa-i pun suspensii, sa merg cu ea la liniute! Nu conteaza cat consuma, nu ma intereseaza! Clar voi vota cu benzina in cazul asta..
Deci repet, fiecare cu ce l doare si asa isi exprima parerea!!
Vorbind pe lucruri concrete, dieselul castiga la consum, benzina la ceva performante pe hartie(care cum zici si tu pot fi insesizabile, dar sunt acolo pe hartie), dieselul pierde sau pierdea la valoarea de achizitie etc etc. Astea sunt lucruri concrete din punctul meu de vedere, restul sunt doar interpretari ale fiecaruia in functie de necesitatile care le are!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
E mai scump la intretinere si asa cum se spune mai sus in mai multe rinduri e insesizabil mai scump. Si nu e nimic deplasat in asta, se poate verifica pe facturile strinse dupa acelasi numar de kilometrialex82 scrie: dar sa vii sa'mi zici ca un diesel e mai scump la intretinere decat benzina mi se pare un pic deplasat ...ca sa nu zic aberant ( discutand aici pe o durata de pana aprox 100k de km )
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
asa e mituc , facturile pt reviziile de la diesel sunt mai scumpe , dar eu acasa am facturile de la revizii si bonurile de la alimentari... despre asta vorbeam eu 
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Right @alex, tu alimentezi o data, si faci dublul de km pe care ii fac eu, numai ca tu ii faci in 2 saptamani, iar eu ii fac in 2 luni. Din punctul asta de vedere, eu consum mai putin
Nici eu nu am zis vreodata ca HDI e mai bun ca I sau invers. Am spus numai din punctul meu de vedere, la diferentei la pretul de achizitie, si la acei km mult mai putini pe care ii fac eu. Atat.
Nu zic ca imi displace dieselul, mai ales acest 1.6hdi de pe C4, despre care "se stie" ca este unul din cele mai performante la ora actuala. Ma refer strict la motoare de 1.6 litri, nu compar cu 1.8, 1.9 sau altele.
Nici eu nu am zis vreodata ca HDI e mai bun ca I sau invers. Am spus numai din punctul meu de vedere, la diferentei la pretul de achizitie, si la acei km mult mai putini pe care ii fac eu. Atat.
Nu zic ca imi displace dieselul, mai ales acest 1.6hdi de pe C4, despre care "se stie" ca este unul din cele mai performante la ora actuala. Ma refer strict la motoare de 1.6 litri, nu compar cu 1.8, 1.9 sau altele.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
sa nu uitam (desi diversi aduc aminte pe fiecare pagina) ca vorbim de 1.6 benzina vs 1.6 hdi ...
daca bugetul meu ar fi sa zicem 22.000 mi-as lua leon cupra si-un tico, o zic cu toata sinceritatea ... fuck diesel ...
insa, la nivelu' asta, cand din benzina obtii doar zgomot placut si cam atat (ca daca iti cipezi hdiu' s-a terminat cu orice benzinar c4 in afara de vts), nu-i vad utilitatea decat la capitolu' pret de achizitie.
daca bugetul meu ar fi sa zicem 22.000 mi-as lua leon cupra si-un tico, o zic cu toata sinceritatea ... fuck diesel ...
insa, la nivelu' asta, cand din benzina obtii doar zgomot placut si cam atat (ca daca iti cipezi hdiu' s-a terminat cu orice benzinar c4 in afara de vts), nu-i vad utilitatea decat la capitolu' pret de achizitie.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

-
PsH
- PasHa
- Numar Inmatriculare: B 58 HDI
nu sunt fan motorina, dar recunosc ca sunt situatii in care mi-ar place o elasticitate sporita 80-120.
diferenta de consum in bucuresti este enorma, din ce am vazut eu hdi consuma undeva sub 8, pe cand masina mea pe benzina, in 56k km, facuti in majoritate in bucuresti, rar a vazut in medie sub 12 (spre o singura data), si destul de des 14 sau chiar mai mult.
tinand cont ca eu ii fac "reviziile" adica macar un schimb de ulei intre 7k-10k km (filtru de aer nu schimb) cred ca se duce si ideea ca pot castiga ceva in "intrecerea" asta din "revizii".
si colac peste pupaza, nu stiu la altii, dar la mine sunetul facut in ture devine chiar enervant cateodata, deoarece mi se pare ca motorul este sugrumat rau de evacuarea stock de pe masina.
Tragand linie, pe firul logic, alegerea pe care ar trebui sa o fac la urmatoarea masina ar trebui sa fie diesel...ya right
diferenta de consum in bucuresti este enorma, din ce am vazut eu hdi consuma undeva sub 8, pe cand masina mea pe benzina, in 56k km, facuti in majoritate in bucuresti, rar a vazut in medie sub 12 (spre o singura data), si destul de des 14 sau chiar mai mult.
tinand cont ca eu ii fac "reviziile" adica macar un schimb de ulei intre 7k-10k km (filtru de aer nu schimb) cred ca se duce si ideea ca pot castiga ceva in "intrecerea" asta din "revizii".
si colac peste pupaza, nu stiu la altii, dar la mine sunetul facut in ture devine chiar enervant cateodata, deoarece mi se pare ca motorul este sugrumat rau de evacuarea stock de pe masina.
Tragand linie, pe firul logic, alegerea pe care ar trebui sa o fac la urmatoarea masina ar trebui sa fie diesel...ya right
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Off: Dane, sunetul ala de dupa filtrul K&N la mine e chiar frumos. Nu pare sugrumat nicicum, nici la 1000 rpm nici la 6300 rpm. Si ma apuca des sa-i dau ture multe. Ori trage aer fals pe undeva, ori nu stiu sa-mi explic....
Sunetul de diesel, nu-mi place. Poate doar la o masina nou nouta. Dupa un timp, incepe acel tacanit specific, care imi face gura punga. Si aici generalizez, nu ma mai refer doar la 1.6 HDI de pe C4. E vorba de sunetul motorului, nu al evacuarii.
Sunetul de diesel, nu-mi place. Poate doar la o masina nou nouta. Dupa un timp, incepe acel tacanit specific, care imi face gura punga. Si aici generalizez, nu ma mai refer doar la 1.6 HDI de pe C4. E vorba de sunetul motorului, nu al evacuarii.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
-
mituc
Pai tu confundai costurile de intretinere cu cele de utilizarealex82 scrie:asa e mituc , facturile pt reviziile de la diesel sunt mai scumpe , dar eu acasa am facturile de la revizii si bonurile de la alimentari... despre asta vorbeam eu
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Costurile de intretinere sunt incluse in costurile de utilizare
Separarea lor e irelevanta mai ales ca sursa banilor e aceeasi : buzunarul nostru. 
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;-
mituc
Din punctul asta de vedere da, ai dreptate, insa separarea lor a fost facuta (si va fi facuta in veci si pururi de catre ceic are vor face sau incerca sa faca vreun fel de analiza) pentru a evidentia capitolele la care o masina este maia vantajoasa sau mai costisitoare decit altele.